Sunday, October 4, 2015

Kanelsnegle søndag


I dag er det kanelbullens dag i Sverige - og det giver jo anledning til at bage lækre bløde smørbarhed og snaskede kanelsnegle. Jeg har efterhånden bagt mange kanelsnegle, men dem her, de er altså de bedste jeg til dato har bagt! De er så lækre bløde. Jeg har brugt lidt af samme teknik som, til de lækre chokoladeboller, hvor jeg har tilsat flødeost! Ej, du er nødt til at prøve begge opskrifter :)



12 stk kanelsnegle

Dej

1 del kærnemælk
80 g. Neutral flødeost
2 æg
100 g. smør
50 g. sukker
25 g. gær
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniliesukker
1/2 tsk. salt
Mel til dejen er smidig og glat

Kom æg, gær, kanel, kardemomme, vaniliesukker og sukker i en skål, og rør sammen. Lun kærnemælken og kom i æggeblandingen sammen med flødeosten. Herefter kommes en smule mel i, og smørret tilsættes i klumper. Bliv ved med at tilføje mel, til dejen ikke er klistret længere.

Lad dejen hæve 15 minutter og rul den herefter ud.

Remonce

200 g. smør
130 g. sukker
100 g. farin
1 spsk. kanel

Rør alt sammen, til en blød remonce.

Smør remoncen ud på dejen, og rul dejen på den lange led. Skær herefter ud i 12 skiver. Kanelsneglene kan nu enten bages en en papirform eller den yderste dej snit kan foldes ned under sneglen, så du lukker for bunden, og remoncen ikke flyder ud.

Pensl med æggeblomme,

Lad sneglene hæve i 1 time og bag dem herefter ved 185 grader i ca. 15 minutter. Værks' go :)


No comments:

Post a Comment