Denne her opskrift giver de lækreste, luftigste gammeldags fastelavnsboller med vaniliecreme. Og nå ja, for lige at pifte dem lidt op, lavede jeg en lakridscreme og kom i halvdelen af dem. Haps for en lækker sag! Det skal I tage at prøve :)
Jeg lavede mini fastelavnsboller, da de skal bruges til min fødselsdag i weekenden. Jeg har det med at lave alt for meget kage og alt for mange forskellige kager (!), så derfor er det rart med små kager, så man har plads til at smage det hele.
20 mini fastelavnsboller
Dej
35 g. gær
1 dl. lun mælk
100 g. smeltet smør
1 æg
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
250 g. mel
Gæren røres ud i den lune mælk og smeltede smør. Herefter røres ægget ved og sukker og salt tilsættes. Melet æltes i. Dejen hæves i 15 minutter. Rul herefter ud til 0,5 cm tykkelse og skær firkanter i passende størrelse, alt efter om det skal være mini eller almindelig størrelse.
Creme
1 æg
15 g. sukker
2 spsk. Maizena
2 1/2 dl. mælk
Vaniliekornene skrabes ud og piskes med æg, sukker og maizena. Mælken varmes og blandes med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden, og opvarm mens du pisker til cremen bliver tyk.
Lakridscreme
Der tilsættes lakridspulver til ovenstående creme. Jeg tilsatte 1 spsk. lakridspulver, men smag til og tilsæt mere eller mindre alt efter smag :)
Kom nu en skefuld creme på firkanterne. Herefter foldes hjørnerne sammen og placeres med hjørnerne ned mod bagepladen. Pensel bollerne med æg og bag dem ved 210 grader i ca. 10 minutter.
Jeg kom kakaoglasur på bollerne med vaniliecreme, og smeltede en smule hvid chokolade og kom på lakridsbollerne og toppede med et strejf lakridspulver.
Der er altså bare et eller andet over en gammeldags fastelavnsbolle med creme! Men, dem her med lakrids, de er altså heller ikke at kimse af. Fordelen ved mini fastelavnsboller er også at man godt må spise to ;)
No comments:
Post a Comment