Saturday, April 6, 2013

chokoladekage med kokos-karamel


dagen er gået med et besøg i plantorama og søstrene Grene, og efter at have svinget dankortet gevaldigt, meldte lysten sig til at bage. Jeg har i et stykket tid gået og luret på denne lækre sag fra Cute Carbs, og nu skulle det være.



12 personer

Chokoladekage

150 g. smør
4 æg
350 g. sukker
5 spsk. kakaopulver
2 tsk. vaniliesukker
160 g. mel
1 knivspids salt

Smørret smeltes, og æg og sukker piskes lyst og luftigt. Herefter tilsættes det smeltede smør. Si de tørre ingredienser i dejen, og vend den forsigtigt til dejen er ensartet. Kagen hældes i en bradepande (34x22 cm) og bages i 15 minutter ved 200 grader.

Kokos-karamel

180 g. kokosmel
170 g. sukker
1 1/2 dl. fløde
1 dl. lys sirup
75 g. smør

Giv sukker, sirup og smør et hurtigt opkog, og tilsæt fløden. Herefter røres kokos sammen med de øvrige ingredienser. Hæld kokos-karamellen på den halv-bagte kage, og giv kagen 10 minutter mere i ovnen ved 200 grader.


Lad kagen køle af, og nyd den til eftermiddagskaffen :)

1 comment:

  1. Den ser lækker ud!
    - og flot dug i baggrunden :)

    ReplyDelete