Thursday, February 21, 2013

Dimitend-kager vol.1

Da jeg sidst i januar blev uddannet pædagog, havde jeg besluttet mig for at give den gas med kagerne. Jeg har længe sukket efter en anledning til at lave denne søde og salte chokoladelagkage, og nu skulle det være.



Jeg fandt opskriften i Kage dage - The Hummingbird Bakery. En rigtig fin bog, med overskuelige opskrifter, og skønne billeder. Da jeg var i London sidst, besøgte jeg en af deres små butikker, og ja, kagerne er ligeså skønne som de ser ud i bogen! Mmmm.




Ca. 12 personer

Bunde

300 g. smør
300 g. sukker
140 g. rørsukker
3 æg
100 g. kakao
1 1/4 dl. kærnemælk
1 tsk. vaniliesukker
330 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt

Smør og sukker røres sammen til det er lyst og luftigt. Derefter tilsættes et æg af gangen . Kakao, kærnemælk og vanilierøres sammeni en skål med en smule vand, så der dannes en tyk pasta. Resten af ingredienser sigtes i dejen og kommes i smørblandingen ad flere omgange. Rør dejen til den er glat og ensartet. 

Dejen fordeles i 3 bunde og bages i 25 minutter ved 170 grader. 

Saltet karamel

200 g. sukker
2 spsk. sirup
1 1/4 dl piskefløde
4 spsk. fraiche
1 tsk. fint havsalt

Kom sukker og sirup i en gryde med en smule vand og bring det i kog. Lad det småkoge i 10 minutter - det bliver sirupsagtigt og får en karamelbrun farve. 

Kom piskefløde, fraiche og salt i en anden gryde og bring det i kog. Når sukker siruppen er færdig, tages gryden af varmen og den varme fløde hældes i. Det bobler når du hælder det i, men vil hurtigt afkøles og få en lys gylden farve. Hæld karamellen i en lille skål og stil den til side for at køle af.

Glasur

200 g. sukker
2 spsk. sirup
3 1/2 dl piskefløde
450 g. chokolade
450 g. smør

(Gør som ved den salte karamel) Kom sukker og sirup i en gryde med en smule vand og bring det i kog. Lad det småkoge i 10 minutter - det bliver sirupsagtigt og får en karamelbrun farve. 

Kom piskefløde, fraiche og salt i en anden gryde og bring det i kog. Når sukker siruppen er færdig, tages gryden af varmen og den varme fløde hældes i. Det bobler når du hælder det i, men vil hurtigt afkøles og få en lys gylden farve. Hæld karamellen i en lille skål og stil den til side for at køle af.

Når det er afkølet, tilsættes chokoladen og der røres rundt mens chokoladen smelter. Pisk glasuren i 10 minutter til bunden ikke længere er varm. Kom smør i glasuren og pisk det sammen til det er let og skumagtigt. Stilles på køl i 45 minutter. 



Når bundene er kølet af, lægges des sammen med 4 spsk. salt karamel og derefter en klat glasur på hver bund. Sørg for at der er nok glasur tilbage så ydersiden også kan smøres op.



Til slut pyntes kanten om kagen med vaffelrør og der bindes et fint bånd uden om rørerne. Toppen kan pyntes med revet chokolade.

En lækker og tung kage, som bestemt imponerer på det æstetiske udtryk.





No comments:

Post a Comment