Friday, May 18, 2012

Flødeboller...

Lækre flødeboller, som er hurtige at smække sammen. Opskriften er som følger:

300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider

Sukker og vand koges op mens æggehvider piskes. Når sukkeren er opløst, hældes blandingen langsomt over i æggehviderne samtidig med der piskes. Der piskes til æggehviderne er stive, ca. 5 min.

500 g marcipan

Rul marcipanen til en pølse, ca. 5 cm diameter og skær dem ud. Herefter kommes de på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i 6 minutter.

eller (den nemme :) )

30 mariekiks

Æggehvide blandingen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på bundene. Herefter bages de i 5 minutter ved 180 grader. De skal have en fast overflade.

Efter afkøling smeltes chokoladen og pensles på. Alt efter smag og behag kan der bruges forskelligt chokolade til at overtrække med. Jeg har brugt mørk, lys og hvid.

For at give flødebollerne et flot look, kan de drysses. Jeg har brugt frysetørrede hindbær, kokos og lakridssirup.
For at give hindbær flødebollerne den rigtige farve har jeg brugt en smule rød frugtfarve og puttet frysetørrede hindbær i blanding inden den sprøjtes ud.

Enjoy!

Thursday, May 17, 2012

3-2-1... Sæt i gang!

Første indlæg på bloggen, og det skal fejres med omgang Red Velvet cupcakes med cream cheese frosting!
Opskriften har jeg prøvet mig frem til og lyder sådan:

4 dl mel
3 1/2 dl sukker
Kornene fra en vaniliestang
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
1 1/2 dl mælk
2 æg
100 g smør
1 flakse rød frugtfarve

Si de tørre ingredienser i en skål. Smelt smøret i en gryde og hæld mælken deri. Rør kort rundt og hæld derefter blandingen op til de tørre ingredienser sammen med æggene. Slut af med frugtfarven og rør kort rundt. 
Fordel dejen i formene, ca. 3/4. Bag kagerne ved 200 grader. Giv dem 10 minutter og hold herefter øje med dem. Kagerne er færdige når du kan trykke forsigtigt på dem, og de hæver sig igen. 

Til en Red Velvet hører sig cream cheese forsting. Jeg bruger denne. 

100 g neutral flødeost
60 g smør
125 g flormelis
1 tsk vaniliesukker

Det hele røres sammen med en mixer til det har en ensartet konsistens. Sprøjtes på kagerne når de er afkølede. Enjoy!